Projecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De core-business van HAS is het verzorgen van gehele projecten , van basic engineering tot de werkelijke realisatie. Hierbij kunnen alle aspecten van elektro en besturing ondergebracht worden bij HAS. Gezien het hier een eenmanszaak betreft zal bij grotere projecten hulp van derden benut worden. De keuze van deze partijen kan aan HAS overgelaten worden, of U maakt deze keuze zelf. Het ontwerp zal dan digitaal uitgeleverd worden, zodat  er direct mee gewerkt kan worden.

 

Met het onderbrengen van alle ontwerpen bij ťťn bedrijf wordt de meest efficiŽnte oplossing ontwikkeld tegen een gunstig tarief. Nauwe samenwerking met andere bedrijven maakt het mogelijk om ook uitvoerende elektro en ICT onderdelen direct op te nemen in het project.

 

In onderstaande tekst zullen de verschillende onderdelen nader verklaard worden.

 

 

Ontwerpen van kleine/middelgrote elektro installaties
De meeste besturingsinstallaties beginnen met een goed ontworpen hardware installatie. In deze fase kan HAS al ingeschakeld worden, op elektrotechnisch gebied is er voldoende kennis aanwezig om volledige projecten te realiseren.

 

Alle tekeningen worden standaard vervaardigd in Caddy©  en in overleg worden component keuzes gemaakt. Kastindelingen en locatie opstellingen behoren ook tot de mogelijkheden van het engineeren.

 

Voor meer informatie over CAD tekenen zie pagina CAD

 

 

 

Programmeren van besturingen
Binnen HAS is kennis aanwezig van verscheidene types besturingen. Daardoor kan HAS in veel gevallen uitkomst bieden. Het specialisme ligt bij de Siemens besturingen, hier is de meeste ervaring mee opgedaan. Er is ook een diversiteit aan test- en ontwikkelapparatuur aanwezig binnen het bedrijf. De standaard ondersteunde systemen zijn: 

   

bullet

            Siemens

bullet

            Mitsubishi

bullet

            Allen Bradley

bullet

            Omron

 

Programmeren is mogelijk in geval van nieuwe projecten of voor aanpassingen of uitbreidingen in bestaande installaties. Na de programmering is het vanzelfsprekend ook mogelijk om gedurende het testen of tijdens de inbedrijfname ondersteuning te krijgen.

 

De geschreven programma's worden in overleg voorzien van een duidelijke documentatie. Deze documentatie kan variŽren van technische flowcharts tot volledige gebruikershandleidingen. Dit zal naar wens ingevuld worden.

 

Wanneer er een hier niet vermeld besturingssysteem geprogrammeerd moet worden, kan hier altijd naar gekeken worden en aan de hand hiervan de haalbaarheid bepaald worden.

 

 

 

Bouwen en installeren van besturings installaties
HAS werkt nauw samen met erkend installatie bedrijf 'Ruijters Elektrotechniek' te Maastricht. Hierdoor kan een totaalprijs gemaakt worden waarin de montage en het eventuele testen zijn opgenomen.

 

Deze samenwerking biedt vooral voordelen op het gebied van planning en kosten. Zo zal door de ervaring een exacte planning gemaakt kunnen worden, wat zal resulteren in een betrouwbare opleverdatum. Bijkomend voordeel is dat beide bedrijven prijstechnisch zeer concurrerende tarieven hanteren.

 

 

 

© 2006 Hameleers Automation Service                                                                                  

                                                                 Laatste update : 14-02-07